Nu tillåts elcyklar på Vätternrundan

Nu öppnar Vätternrundan för elcyklar. Nästa års stora nyhet är ett helt nytt lopp på 100 kilometer för både kvinnor och män, där det också blir möjligt att köra elcykel.

I onsdags öppnade anmälan till Vätternrundans lopp 2018 och deltagarna kan redan nu anmäla sig till Halvvättern, Tjejvättern eller MTB-Vättern. Även intresseanmälan till Vätternrundan på 30 mil, som släpps i slutet av oktober, har öppnats.

I samband med det presenterade Vätternrundan sin allra senaste nyhet, nämligen ett helt nytt lopp på 100 kilometer för både kvinnor och män. Loppet kommer att gå samma dag som Halvvättern, vilket blir den 10 juni nästa år.

– För män har Halvvättern varit det kortaste alternativet och vi har förstått att många gärna vill kunna välja en kortare utmaning. Därför lägger vi till det här loppet som ger alla en möjlighet att cykla 10 mil, säger Sven Montelius, arrangemangschef för Vätternrundan i ett pressmeddelande.

Dessutom öppnar Vätternrundan nu också upp för elcyklar. Deltagarna i det nya loppet kommer att kunna välja om de vill cykla med vanlig cykel eller elcykel.

– Att cykla är kul och det är en stor vinst för både hälsan och miljön om fler cyklar.Vätternrundan vill minska tröskeln och få så många som möjligt att välja cykeln för både transporter och motion, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson i pressmeddelandet.

– Då måste också vi arrangörer tänka nytt och göra det vi kan för att fler ska cykla. Och ett sätt är förstås att göra våra lopp mer tillgängliga, så att fler kan hänga med och dela den här fantastiska upplevelsen.

Anmälan till det nya loppet öppnar den 15 januari 2018.