Då sänds Halv åtta hos mig från Jönköping

Förra veckan var det premiär för den nittonde säsongen av TV4:s ”Halv åtta hos mig”, ett program där matentusiaster bjuder in sina stadsgrannar på middag. Nu är det klart när programmet från Jönköpings sänds.

Som Jmini har berättat om tidigare är Jönköping en av de städer som besöks i den nya säsongen av ”Halv åtta hos mig”. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda de andra på middag. Efteråt får gästerna betygsätta värden och den som fått högst betyg när veckan är över vinner.

I slutet av april i år var Jmini på plats mitt under den intensiva inspelningen i Jönköping. Rolf Alkhagen, 79, Emma Ullvan Brandt, 24,  Sofie Laszlo, 31, och Adam Swärd, 20, är namnen på de fyra deltagarna.

– Det har varit så jäkla roligt. Det är så kul att se hur en tv-produktion fungerar. Sen har det varit kul att träffa folk som man kanske aldrig hade pratat med annars, sa Emma Ullvan Brandt, till Jmini då.

Nu kan vi berätta att programmet kommer att sändas på TV4 från måndag till torsdag under vecka 40.

– Vi håller på att klippa Jönköping nu och jag måste ju säga att min gamla hemstad gör ingen besviken. Himla bra vecka, säger Cherie Tarighi, producent för “Halv åtta hos mig”.