utställning posters

Konst och galleriutställning med fokus på unika Posters

Det var högt tryck utanför konsthallen i Jönköping. Jmini.se passade på att ställa frågor till besökarna som väntade ivrigt utanför på att få komma in och titta på snygga posters och tavlor.

Jönköpingsborna uppger att posters och tavlor är det senaste knepet för att skapa ett snyggt hem snabbt. Konst är en otrolig tillgång i samhället säger en av besökarna. Utan konsten så kan vi människor inte utrycka oss tillräckligt. 

Den lilla Konsten hallen som ligger i centrala Jönköping, nära Vätterns strandkant, har en vacker utsikt där fiskmåsar och svalor turas om att dyka efter fisk i det kalla vattnet. Här är det utan tvekan lugnet och harmonin som ger konstutställningarna möjligheten att uttrycka sig.

Posters som väcker känslor

När vi väl kommer in innanför dörrarna så ser vi direkt fantastiska posters från olika artister och varje tavla är unik. Det finns färgsprakande motiv, vemod, sorg, glädje och längtan.

Många känslor ger sitt uttryck genom konstnärernas penseldrag. Alla utställningens posters är noga utvalda i samarbete med posteryard.se och man kan köpa dem direkt från posterföretaget online. 

När vi pratar med ägaren till konsthallen säger hon att det är väldigt roligt att göra ett sådant här samarbete med ett företag som brinner för konstens fria uttryck lika mycket som vi gör. 

Posters utöver det vanliga

När vi drar oss tillbaka lite i lokalen och betraktar besökarna från håll ser vi tydligt deras reaktioner och känslor när de sakta stirrar på de olika verken som hänger på väggarna.

När vi sedan stiger ut från lokalen är känslan väldigt påtaglig, detta var något utöver det vanliga. Man behöver några minuter för att samla sig från alla intryck. Det var väldigt verkligt där inne, nästan som om tiden stod still. 

-Jmini.se